2007-12-11

Kauden tavoitteet

Tavoitteita on hyvä olla, ja joskus niitä voi saavuttaakin. Kesken hyvin alkaneen talven tullut "kesäkeli" innoitti lähtemään kentälle, joskin kylmässä räntäsateessa pelaaminen oli jossain määrin haastavaa. Etu-9:n jälkeen olotila oli hieman kahtiajakautunut, lähipeli meni hyvin, toisaalta pitkät lyönnit eivät. Koska sade näytti taukoavan ja aurinkokin paistoi pakenevan pilviverhon alta, ei taka-9 tuntunut niin kovin huonolta idealta, olihan kyseessä sentään merkittävä stableford pb-harjoituskierros. Väylällä 14 alkoivat vaatteetkin sadevarusteiden alla kuivua, ja väylät 17 ja 18 menivät pahasti penkin alle tripla-bogiin järjettömien virhearvioiden ja huonojen valintojen vuoksi. Läpimärän ja lähes muhjuksi muuttuneen tuloskortin tutkinta antoi kuitenkin syytä iloon: 39 pisteellä kauden tavoite tuli saavutettua hieman yllättäen ja takavasemmalta: HCP alle 36.

Jälkiarvioinnissa huomasin että parannus oli puhtaasti parantuneen lähipelin ansiota, sillä kohmeisin, märin sormin puut olivat puolestaan lähes täysin kateissa, vain 4 puu-lyöntiä meni edes likipitäen sinne minne halusin; edes luottomailani puu-3 ei ollut pelissä mukana edesauttavassa roolissa. Rautojen kanssa en ollut vielä ihan sinut draw-lyöntien kanssa, tähtäyspisteessä otin jotenkin automaattisesti muka huomioon tulevan faden tai jopa slaissin, ja pallo päätyikin lähes poikkeuksetta väylän tai viheriön vasempaan laitaan.

Kolmen putin griinejäkään ei kovin montaa tullut, tosin lähinnä sen vuoksi, että edeltävä lähestyminen jäi usein noin 5-10 metrin päähän greenin reunasta. Mutta tämä ennen niin hankala ja tuskainen etäisyys 10-100 metriä sujui tällä kertaa enemmän kuin mainiosti, vain yksi lähipelilyönti jäi yli 10 metrin päähän reiästä koko kierroksen aikana, keskiarvon ollessa lähempänä 2 kuin 10 metriä, ja muutaman kerran pääsin yrittämään birkkuakin (onnistumatta).

Onko nyt aika asettaa tavoitteita kaudelle 2008? Kenties, mutta mikä olisi järkevä tavoite? Slaissi pois puista, lähipeli kuntoon, putteihin parempaa pituuskontrollia, ja varmuutta rautoihin? Moisia tavoitteita on vaikea kvantifioida kauden jälkeen, toisaalta tämän kauden tavoitteen kaltainen HCP-tavoite ei sekään ole mielestäni täysin järjellinen kvalitatiivisesti, vaikka onkin helppo kvantitatiivisesti. Mutta menkööt, tavoite kaudella 2008 on parantaa peliä kokonaisvaltaisesti ja saavuttaa vähintään 15% parannus tasoitukseen.

No comments:

Post a Comment