2003-01-27

dvbn tuskaa

Ei voi ymmärtää. Yritin saada Superbowlia levylle dvb-t -kortilta, ei onnistu. DVB-ohjelma osaa kyll näyttää ohjelmaa kyllä hyvin montakin tuntia putkeen, mutta kun pitäisi saada sama stream levylle, niin ääni häviää noin 10 sekunnin sisällä, ja kuva-streamkin menee rikkinäisenä levylle. Ei toimi, ei.

Alkuperäinen tavoite oli saada dvb-ajuri toimimaan linuxissa ennen superbowlia, mutta eihän ne ajurit suostu toimimaan. Miten voi tehdä sellaisen ajuripaketin, jota ei voi edes käyttää normaalisti, vaan pitää ladata jossain tietyssä järjestyksessä moduulit, eikä se viimeinen moduuli _sittenkään_ löydä kaikkia symboleja.
Kun tuo linuxin puukotus ei onnistunut aikataulussa, siirsin huomioni WinXPn puoleen, ja siellä kortin mukana tullut dvb-softa vaikutti suht pätevältä. Useankin tunnin sessio kanavaa vaihtamatta ja vaihdelle sujui ongelmitta. Ensimmäinen pettymys oli ajastetun nauhoituksen puuttuminen, mutta sekin puute vaikutti kovin pieneltä sen jälkeen, kun useista yrityksistä huolimatta en onnistunut tallettamaan ehjää tiedostoa.
Ja digi-tv:n pitäisi muka olla tulevaisuutta? Toivottavasti oikeilla digibokseilla on helpompaa saada asiat toimimaan kuin tällä tietokoneistetulla versiolla.
Kuvanlaadussa ei yleensä ole kyllä valittamista, paitsi subtv:n naurettavan huonolaatuinen lähetys, jos vähänkin enemmän on liikettä ruudussa, niin kaikki muuttuu legopalikoiksi. Ja digitaaliset radio-asemat kuulostavat hyviltä. Vielä kun saataisiin ilmaan BBC World.

No comments:

Post a Comment