2003-12-17

Neuloja, kintaita, matkailua

Edellisen neulakintaan seuraaja on päässyt melkein peukalohaaraan, mutta koska en noudattanut ohjetta, ja teen nämä erillisinä projekteina, on tämä toinen kinnas huomattavasti edellistä kapeampi. Neulontajälki on tosin varsin säännöllistä ja säntillistä, pitäisi kai käydä ostamassa vyyhti pari lisää samaa lankaa, ja tehdä tälle pienemmälle ja sille isommalle samankokoiset parit.

Sunnuntaina kävin Tallinnassa pitkästä aikaa. Vanha kaupunki alkaa näyttää jo todella hyvältä, joulutori oli pieni pettymys (sälää, muttei mitään oikeastaan kiinnostavaa), ja sunnuntai-aukioloajat kaupoissa hieman rajoittivat shoppailua. Mutta uusi viimekesänä(?) auennut miehitysmuseo (tai mikä olikaan nimeltään) oli mainio, sinne kannattaa mennä jos käy Tallinnassa. Museo sijaitsee Toompean vieressä, kävele raatihuoneentorilta vapauden aukiolle, ja käänny isoa tietä oikealle, ohi oopperatalon (jos en ihan väärin muista, tai sit se oli joku muu museo), Miehitysmuseo on tien oikealla puolella oleva modernin näköinen rakennus.

Sunnuntai-iltana kävimme syömässä Olde Hansassa, ruoka oli perinteiseen tapaan hyvää. Hieman aikaisemmin tuli löydettyä joku suhtkoht uusi paikka, josta sai hyvää oman talon olutta, ja ruokalistakin oli hyvänoloinen, selvä illanistumispaikka, semmoisen haluaisi Helsinkiinkin. Olde Hansaan saapuivat seuraksi osakunnan ystävyysjärjestön korp! Amicitian pari vanhaa tuttua, ja tulikin mieleen, että miksikäs en ole opetellut viroa, niin voisin mennä käymään Tartossa keväällä ja jopa saattaisin ymmärtää ympärillä puhuvia ihmisiä.

No comments:

Post a Comment