2008-01-25

Lisää tätä samaa kamaa

Tuli kokeiltua 9 reiän ajan simulaattorigolffia, ja hauskaa oli kyllä. Tosin yhdessä kohdassa kenttää oli näkymätön 150m pitkä vesieste, jota ei näkynyt väyläkartassa eikä kuvassa, mutta sai syötyä 4 palloa. Onneksi olivat virtuaalipalloja, eikä materiaalihävikkiä tullut tällä kertaa. Sinällään simulaatiogolf ei mennyt huonosti, sillä tuosta huolimatta tulos oli +11. Yksi hyvältä tuntunut drive joka kopsahti kauniisti keskelle kuvaa ja pomppi suoraan takaisinpäin päätyi pullihuukiksi, ilmoitettua mittaa noin 50 metriä. Peliseura (todellinen henkilö, ei virtuaaliseura) löi puolestaan driverillaan pallon ali, ja pallo nousi suoraan lyöntipaikasta kattoon yltämättä edes screenille. Hetken miettimisen jälkeen simulaattori antoi lyönnille mitaksi karvan alle 400 metriä. Puttipeli kulki molemmilla hyvin, yhden 3 putin viheriön sain mahtumaan kun tuli mokattua 20 sentistä, loput pääasiassa yhdellä putilla. Olisivatpa oikeatkin viheriöt tällaisia.

Muuta treenaustakin tuli tehtyä ennen tuota pelisessiota. Pari tuntia tuli haettua pääasiassa hyvää, toistuvaa rytmiä ja rauhallisuutta parilla eri mailalla. Lob-wedgellä täydet swingit tuntuivat oikeastaan kokoajan hyvältä, varsinkin kun kävi lyömässä pehmeämmällä matolla. Jostain syystä ensimmäiset rauta-5 -lyönnit olivat täysin kadoksissa, mutta nekin löysivät paikkansa, ja noin 90% päätyi suoraan pallosta eteenpäin noin 2 asteen sektoriin (vajaa puolimetrinen kaistale, jossa kaksi verkkoa on päällekäin) ja putosivat suoraan alas, eli ei ollenkaan huonosti näin vasta-alkajalle. Viimekauden lopulla raudat olivat jo varsin suoria, joskin kainaloon suunnattuja, ja samaa oli ilmassa ensimmäisissä hallitreeneissä, eli nyt näyttäisi siltä että ainakin hallituissa olosuhteissa (pun intended) lähtökohta vaikuttaa siedettävältä. Mutta koska seinä ja verkko on niin kovin lähellä, ei pallojenkorkeustiedosta ole mitään havaintoa.

Tulin kokeilleeksi myös draiverilla muutaman lyönnin kun oli riittävästi tilaa saada jalat matolle. Onneksi sain vihjeen laittaa tii matolle 1 ja mennä itse keskelle mattoa 2 lyömään. Hiljaa hyvää tulee, nyt tekisi mieli päästä lyömään palloa ulkoilmassa, mutta eipä taida tuolta lumituiskun keskeltä kuitenkaan mitään nähdä. Jostain syystä erillinen puttitreeni jäi tällä kertaa hyvin vähälle, pari kierrosta puttigreenillä kolmella pallolla tuli tönittyä.

Tuli myös huomattua että töissä olisi golf-harrastekerholla pääsy johonkin simulaattoriin, jonka toimintakunto on tosin tuntematon. Mutta pitänee käydä tarkastamassa sekin kapistus, jos vaikka saisi toimistokisan pystyyn ennen kevättä.

No comments:

Post a Comment