2008-08-07

Hillitön kylkiosuma

Tänään vuorossa oli 27 reikää Vihdin Hillside Golfissa. Aamulähtö pilvettömän taivaan alla 18-reikäiselle Hill Courselle seurana Maria ja Asko alkoi komealla suoralla draivilla. Sääli että linjaus oli aivan muualle kuin kohti viheriötä tai väylää. Onneksi pallo sentään löytyi, ja kierros eteni hiljalleen tasoa nostaen. Kenttä oli mainiossa kunnossa, joskin greenit olivat hieman hitaan puoleiset. Pari kummallista kikkakakkosta matkaan sattui, kuten väylän 8 (100m par-3 ylämäkeen) avaus lähti vähintään yhtä auki kuin ykkösväylällä ja varapallo hieman enemmän avoimena. Alkuperäinen pallo löytyi kuitenkin jo neljäntenä pallona pöpeliköstä ja tuurilla seilasin kohti viheriötä tehden huonoa työtä vaikeuksien loputtua. Etu-9 jätti hieman hampaankoloon, joskin 9. väylällä Marian upea birkku ilahdutti kaikkia. Itse onnistuin lyömään muunmuassa 90 asteen kulmassa sivulle lähteneen slaissin, joka päätyi väylän vasemmasta laidasta hieman taaemmas väylän oikeaan laitaan kallion kupeeseen.

Taka-9 oli jopa melkein tylsä, mitään erityisen onnistunutta tai epäonnistunutta ei tapahtunut, 13. avaus oli kökkö, mutta hyvät rautalyönnit veivät par-5:n silti kolmella kahden metrin päähän griinistä, tosin bunkkeriin. 19. reiällä eli klubin ravintolassa oli lounasaika ja tarjolla ollut lasagne näytti ja maistui hyvälle, salaattipöydässäkin oli mukavasti tuoreita kasviksia keventämässä kesäistä hellepäivää, ainakin aamun lämpötilaan verrattuna.

Lounaan jälkeen 9-reikäinen Valley Course jälkiruokana, peliseurana Antti ja Maria. Antti on omantasoisen pelaaja, jonka päivä vaikutti kovin tutulta. Mitään suurempaa jatkuvaa vikaa ei ole, muttei sitä tulosta silti vaan oikein synny. Paitsi tällä kertaa syntyi jotain tulosta, 49 lyöntiä myöhemmin tarkistuslaskenta antoi 20 bogipinnaa. Tuuria oli pelissä ihan reilusti, esim 8. väylällä avaus karkasi pullihuukkina vastaantulevalle väylälle ja jyrkähkösti feidannut jatkolyönti rapisi Outin reunimmaisiin puihin. Varapallo kaikista varmisteluista johtuen rapisi syvemmälle, mutta onneksi alkuperäinen löytyi reilun metrin päässä metsän reunasta. Lähempi tarkastelu tosin kavensi marginaalia reilusti, pallo oli vain osittain pelialueella kun linjaa katsoi paalusta toiseen. Onneksi pallo ei ole ulkona ennenkuin se on kokonaan ulkona. Tässä kohtaa muuten suomenkielisissä säännöissä on mielestäni pieni käännöskukkanen. Suomenkielinen määritelmähän sanoo, että "pallo on ulkona kun se on kokonaan ulkona", ottamatta kantaa onko pallo paikallaan vai liikkeessä. Alkuperäinen teksti taas sanoo "lies out of bounds" eli makaa (on paikallaan) ulkona.

Jaa niin, hillitön kylkiosuma oli päivän sana. Useammalla väylällä onnistuin lyömään kipakan maata viistävän kylkiosuman, ja jostain syystä kaikki pysähtyivät vähintään mukavaan kohtaan kentälle, osa jopa mainioon paikkaan viheriölle.

No comments:

Post a Comment